Konkurs na wykonanie potrawy kulinarnej był skierowany do kół gospodyń wiejskich z terenu gminy Rypin i był wydarzeniem towarzyszącym XI. Dobrzyńskiego Jarmarku Bożonarodzeniowego. Zadaniem konkursowym było wykonanie potrawy świątecznej.
Komisja konkursowa dokonało oceny w następujący sposób:
- miejsce dla KGW w Sadłowie za potrawę „Udo kacze faszerowane”,
- miejsce dla KGW w Sikorach – Sikorki Bogatki za potrawę „Pieczeń z karkówki przekładana kapustą czerwoną”,
- miejsce dla KGW w Dylewie za potrawę „Barszcz wigilijny na suszonych borowikach z gwiazdkami z ciasta francuskiego”.
Wyróżnienia otrzymali:
KGW w Puszczy za potrawę „Karp w galarecie”,
KGW w Głowińsku za potrawę „Nadziewane udo”,
KGW w Rypałkach Prywatnych za potrawę „Tatar z łososia”,
KGW w Stawiskach za potrawę „Ryba po węgiersku”.
Gratulujemy!